Dansk kultur skal sikres

I Randers har Dansk Folkeparti og Danmarks liberale parti Venstre besluttet, at kommunens institutioner skal have svinekød på menuen. Det sker for at sikre dansk kultur. På Christiansborg bakker DF og Venstre lokalpolitikerne op, og DF ser gerne reglerne udbredt til hele landet.

Men dansk kultur er jo også andet end frikadeller. Jeg tror, at de fleste kan se, at det er nødvendigt, at skole- og forældrebestyrelser og institutionsledere bliver hjulpet på vej af politikerne med regler og påbud. Ellers vil de jo bare gøre dét, som de selv synes er fornuftigt! Også når det handler om andet, end hvad de skal have at spise. Jeg håber derfor, at Venstre og DF også vil gøre det obligatorisk for institutionerne at arrangere:

  • Oplæsning af HC Andersens eventyr. Man starter fra en ende af, og rapporterer månedligt til kommunen, hvor mange sider, der er læst og hvor mange, der lyttede. Ud over at rapporteringen understreger hvor vigtig oplæsningen er, så skaber den også flere kommunale jobs.
  • Fællessang, hvor ”Se den lille kattekilling” og “Ole’s automobil” henholdsvis starter og slutter seancen. Det kan være a cappella eller med musik. Det er nemlig vigtigt, at der er plads til medindflydelse (inden for rammerne, naturligvis).
  • Visning af Morten Koch film, de originale med Poul Richard. De skal vises i TV stuerne på plejehjemmene når de ældre har spist aftensmad. Det anbefales, at kaffen serveres inden Poul Richard synger den første sang. Dansk kultur fordøjes nemlig bedst med en god kop kaffe, brygget på Madam blå (findes der noget mere dansk?), og serveret med galopkringle til.

Ovenstående er blot en start. Det danske sprog forurenes f.eks. med mange engelske ord og forkortelser. Måske er svinesagen et signal om, at Venstre er klar til at finde sammen med DF om at indføre afgifter på engelske ord for at komme dette uvæsen til livs? Og hvad med påklædningen i dette land? Prøv f.eks. at google ”dansk påklædning”. Det er én stor rodebutik med alt fra bikinier til tørklæder, brede bukseben og netstrømper. Hvor er selerne og spadseredragten?

Jo, der er nok at tage fat på, når dansk kultur skal sikres. Det er godt, at vi har politikere, der gerne vil bestemme det hele, for så behøver vi ikke at gøre det selv.